Skip to main content

Landelijke Innovatiedag Bibliotheken

Landelijke Innovatiedag Bibliotheken

Op woensdag 29 mei 2024 komen zo’n 250 innovatoren uit de bibliotheeksector bijeen in de Prodentfabriek in Amersfoort om kennis te delen, geïnspireerd te raken en te leren van elkaar, maar ook vooral van anderen. De bibliotheek is niet de enige plek die bezig is met het vergroten van bereik, het werken in een netwerk of toenemende digitalisering. Wat kan de bibliotheeksector leren van het onderwijs, overheid of bedrijfsleven? Die vraag staat centraal tijdens de Landelijke Innovatiedag 2024: Leren van buiten.

De Landelijke Innovatiedag richt zich op innovatoren binnen de bibliotheeksector: adviseurs, programmamakers, marketeers en bestuurders; kortom iedereen die wil leren hoe we als sector kunnen innoveren en wat we daarin van anderen kunnen leren, is welkom op de Landelijke Innovatiedag Bibliotheken 2024! Zorg dat je erbij bent en bestel je tickets op tijd!

Programma

De dag kent een rijk programma met keynotes, panelsessies, workshops, pressure cookers en verrassende ontmoetingen. Het centrale thema is Leren van Buiten: Wat kan de bibliotheeksector leren van andere sectoren zoals het onderwijs, de overheid of het bedrijfsleven? Gedurende de dag worden verschillende programmalijnen behandeld, namelijk Organisatie & organiseren, Platformen, Digitaal (mee)doen en Jongeren binnenboord.

Keynotesprekers

Met veel plezier kondigen we alvast twee van onze keynotesprekers aan: Eppo van Nispen, directeur van Beeld en Geluid, zal in een keynote vertellen hoe innovatie wordt georganiseerd binnen Beeld en Geluid. Later op de dag zal bibliotheekprofessor David Lankes de afsluitende keynote verzorgen, waarin hij alle programmalijnen verbindt.

Tijdens de Landelijke Innovatiedag reiken we de Bibliotheek Innovatieprijs uit en presenteren de Landelijke Fieldlabs hun resultaten en toekomstplannen. Mis deze kans niet om te leren, te inspireren en te innoveren binnen de bibliotheeksector!

Vorig jaar waren de kaarten binnen no-time uitverkocht, meld je daarom dus zo snel mogelijk aan! Aanmelden doe je via deze link. Meer informatie over het programma ontvang je na aanmelding.

We hopen je op 29 mei 2024 te ontmoeten in de Prodentfabriek in Amstersfoort. Tot dan!

Met vriendelijke groet,
Kernteam Innovatie

Evenement-informatie

Startdatum 29-05-2024 10:00
Einddatum 29-05-2024 17:00
Max. deelnemers 250
Prijs per persoon €40,00
Locatie Prodentfabriek Amersfoort