Skip to main content

Inspiratiebijeenkomst MBO een succes!

Op woensdag 15 mei is er door de POI een inspiratiebijeenkomst over leesbevordering georganiseerd op het Drenthecollege in Meppel. Deze ochtend was speciaal voor tweedejaars studenten van de opleidingen tot onderwijsassistent en pedagogisch medewerker.  

De ochtend begon met een praatje door schrijver Anke Kranenburg. Zij vertelde hoe er vroeger bij haar thuis uit de bijbel werd voorgelezen, terwijl ze op haar moeders schoot zat. Ze sprak erover dat ze nu nog haar moeders warmte kon voelen en haar stem kon voelen resoneren in haar lijf. Dat waren momenten waarop ze zich helemaal veilig voelde en ze haar fantasie de vrije loop kon laten gaan. Ze zag helemaal voor zich hoe de zee zich in tweeën spleet voor Mozes.

Meteen een inspirerend begin van de dag dus!

Daarna mochten de studenten in twee rondes kiezen uit drie verschillende workshops. Er was een zeer interessante workshop van Wapperkids over het gebruik van gebaren tijdens het voorlezen. Daarnaast was er een workshop over ‘plezier in voorlezen’ waarin de studenten onder andere werden uitgedaagd hun stem op verschillende manieren te gebruiken tijdens het voorlezen. Ook was er een workshop over interactief voorlezen waarbij er veel tips werden gegeven en het voorlezen hard werd geoefend.

Het was een inspirerende en zeer geslaagde ochtend: studenten, docenten en workshopgevers waren heel tevreden! Op naar de volgende bijeenkomst voor het MBO: volgende week woensdag op het Drenthecollege in Assen!

Annetje de Roode

Adviseur Jeugd en onderwijs
Meer weten? Annetje de Roode kan je verder helpen.

Bijlagen