Skip to main content

Tweede inspiratiebijeenkomst leesbevordering MBO een verrijking

Na de succesvolle inspiratiebijeenkomst in Meppel vorige week, was er eergisteren ook in Assen een soortgelijke bijeenkomst voor MBO studenten van de opleidingen voor onderwijsassistent en pedagogisch medewerker. Ditmaal eerstejaars.

De ochtend werd geopend door schrijver Claudia Jong, die vertelde over haar persoonlijke leeschallenge, waarbij ze probeert elke week een boek te lezen. Ze vertelde dat ze het zichzelf niet te moeilijk wil maken: een prentenboek mag daarom ook! Claudia daagde de studenten van het Drenthe College uit mee te doen aan deze challenge: wie weet wat hieruit voortkomt!

Deze dag konden de studenten kiezen uit 4 uiteenlopende workshops. Bij twee van deze workshops werd een mooie verbinding gemaakt tussen cultuureducatie en leesbevordering. Zo was er een workshop ‘Theater en taal’, waarbij de studenten na een aantal voorbeelden te zien hebben gekregen, enthousiast aan de slag gingen. Er was ook een workshop waarin de studenten beeldend aan het werk gingen met allerlei materialen. Ze moesten zelf een verwerkingsopdracht bedenken bij een boek.

De dag was niet alleen een verrijking voor de studenten, maar ook voor de docenten van het MBO, die aangaven dat ook zij waren geïnspireerd door de workshops. Eén van hen paste het geleerde zelfs meteen toe in een les die hij moest geven en vertelde daarna dat dat een van de leukste lessen was die hij ooit had gegeven. De dag was dus een echt succes!

Artikelafbeelding Tweede inspiratiebijeenkomst leesbevordering MBO een verrijking

Annetje de Roode

Adviseur Jeugd en onderwijs
Meer weten? Annetje de Roode kan je verder helpen.

Bijlagen