Skip to main content

Drents Bibliotheekevent 'Bieb goes Wild' op 22 oktober 2024

Vanuit de Drentse Innovatie Agenda (DIA) organiseren we elk jaar een Drents Bibliotheekevent. Na twee succesvolle edities in DNK Assen over de community librarian en de Tamboer in Hoogeveen over de bibliotheek van de toekomst, gaan we dit jaar naar Emmen. In ATLAS Theater en Wildlands laten we ons inspireren door het dierenrijk: wat kunnen wij leren van de dieren en de natuur?

 Programma

Uitnodiging-Bibliotheekevent.jpeg

  • 09:00-09:30 inloop ATLAS Theater
  • 09:30-10:30 opening en keynote Arjan Postma
  • 10:30-11:30 maatschappelijke challenges in Wildlands
  • 11:30-12:30 lunch
  • 12:30-13:45 bezoek H.K.H. Prinses Laurentien
  • 13:45-15:45 maatschappelijke challenges in Wildlands
  • 15:45-16:00 prijsuitreiking en afsluiting
  • 16:00-17:00 borrel

Dagvoorzitter is Marijke Roskam.

Tijdens de maatschappelijke challenges gaan we in Wildlands in groepjes aan de slag met uitdagingen rondom naoberschap, kansengelijkheid, geletterdheid, mentale gezondheid en inclusie. Hoe kunnen we hier als bibliotheken aan bijdragen? En hoe kunnen we ons daarbij laten inspireren door het dierenrijk? Het beste idee wint een prijs om het te helpen realiseren!

Bezoek Prinses Laurentien

Dit jaar heeft het Bibliotheekevent een gouden randje, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden komt op bezoek. Tijdens haar bezoek zijn er gesprekstafels met bibliotheekmedewerkers over hun innovatieprojecten. Vervolgens is er een panelgesprek over bibliotheekvernieuwing. Naast de Prinses nemen hieraan deel: gedeputeerde Jisse Otter van de provincie Drenthe, wethouder Dewy Keen van de gemeente Emmen en wethouder Mark Tuit van de gemeente Hoogeveen.

Meer informatie en aanmelden

Geef je hier meteen op voor Bieb goes Wild op 22 oktober 2024! Deelname is gratis voor bibliotheekmedewerkers uit Drenthe. Heb je vragen? Neem contact op met POI-adviseur Froukje Stuursma.

LET OP: het event is vol voor deelnemers. Er is alleen nog plek voor genodigden. Wil je op de wachtlijst? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Pers kan voor vragen en accreditatie (uiterlijk donderdag 17 oktober 12:00 uur) contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam, medium en functie.

Froukje Stuursma

Adviseur provinciale ondersteuning
Meer weten? Froukje Stuursma kan je verder helpen.

Bijlagen